Wie past er in onze organisatie en in welke rol?

Ooit de pech gehad dat je zorgvuldig gekozen nieuwe medewerker na 6 maanden aangeeft dat ze toch het gevoel heeft niet echt op haar plek te zitten? En ja, sorry maar daarom gaat ze nu wel op zoek naar een andere baan. Een ramp voor de organisatie. Een verloren jaar. Tel uit je verlies. Kun je zoiets voorkomen? Zo ja, hoe dan?

Dat kan door een assessment te doen met de digitale talentscan waarin het cultuurprofiel van de kandidaat vergeleken wordt met de organisatie cultuur. Zo weet je van te voren of iemand wel of niet past in je bedrijf. Daarnaast krijg je ook zich op de rollen waarin de persoon zich prettig voelt. Handig als het gaat om teamsamenstelling.

Ik kom uit de bankwereld. Mijn eerste werkgever. Ik ben er gevormd en heb het altijd naar m’n zin gehad. Alleen denk ik steeds vaker: is dit alles? Maar bij wat voor bedrijf zou ik me dan thuis kunnen voelen? Waar kan ik met behoud van kennis en ervaring aan de slag? De bedrijfsvitalist had een unieke methode. Een soort van omgekeerde assessment. Vanuit mijn persoonlijk profiel zijn we bedrijven gaan profileren die bij mij passen. Zo kon ik mijn sollicitatie heel gericht en vooral met veel vertrouwen doen. Ik wist immers al dat ik hier goed zou kunnen passen. En het is gelukt! Ik dacht dat gaat maanden duren. Maar door de goede voorbereiding leidde mijn eerste sollicitatie ook tot mijn nieuwe baan. Ik ben echt super blij!”