Over de Me4All Talentscan: leven waar je voor geboren bent

Aan het einde van de vorige eeuw is er een model ontwikkeld dat de relatie legt tussen onbewuste drijfveren, natuurlijke talenten en de competenties die daarbij aansluiten. De kwaliteiten die je in de loop der jaren ontwikkeld hebt uiten zich in je gedrag. Anderen zijn vaak in staat om jouw talenten te herkennen waardoor je gevraagd wordt voor een bepaalde rol of functie. Voor onszelf is dat niet altijd vanzelfsprekend. De me4all® Talentscan laat je zien wat jouw natuurlijke kwaliteiten zijn en hoe deze aansluiten bij je talenten. De me4all® Talentscan geeft je daardoor inzicht en handvatten om je talenten bewust te ontwikkelen.

Achtergrond: het onbewuste zichtbaar maken

Dat het onbewuste spreekt via beelden is gebaseerd op de theorie van Carl Gustav Jung (1875-1961). Hij stelde vast dat we positief reageren op beelden die ons in onze kracht aanspreken en negatief op beelden die een beroep doen op onze overlevingsdrang ofwel fragiele kracht. Beelden worden onmiddellijk beoordeeld door het onbewuste; je vindt iets aantrekkelijk of niet. Daarna ga je bewust, met taal en denken, motiveren waarom je dit mooi vindt of niet. Het grootste gedeelte van wat we doen wordt echter onbewust aangestuurd. Het is dus van belang om zowel beelden als taal in te zetten voor een volledig beeld van onze kracht en competenties

Toegevoegde waarde: meer dan het topje van de ijsberg

Teksten werken op je bewuste brein; het bekende topje van de ijsberg. Het overige, veruit grootste gedeelte onder water, krijg je met tekst en taal niet te pakken. Die onbewuste laag is echter heel interessant, omdat die 80-90% van ons handelen bepaalt. Als zo’n groot gedeelte van je systeem onbekend is, dan is het handig en logisch om daar eens naar te kijken. Anders ben je heel betrouwbaar bezig om te kijken naar het kleine deel waar je je al bewust van bent, maar het grootste deel blijf je negeren.

Wetenschappelijk bewezen: research en ontwikkeling is het fundament

De methodiek wordt al dertig jaar toegepast en is wetenschappelijk getest en gevalideerd. Het model beantwoordt aan de wetten van universele kennis. Daardoor zijn de meeste gangbare management modellen meetbaar vanuit de me4all® Talentscan. De toegevoegde waarde ontstaat door het onderscheid tussen natuurlijke kwaliteiten en aangeleerde vaardigheden zichtbaar te maken.

De me4all® Talentscan meet naast veerkracht (VQ) ook Emotionele Intelligentie (EQ), Sociale Intelligentie (SQ) en het aanpassingsvermogen (AQ). Een perfecte manier om inzicht te krijgen in je menselijk kapitaal.