Wie gaat ons team versterken?

Is het jou wel eens overkomen dat je de “verkeerde” sollicitant hebt aangenomen? In eerste instantie lijkt het een geschikte kandidaat, maar na een aantal maanden leer je iemand pas echt kennen. Achteraf gezien past hij toch niet zo goed in ons team. Vaak is er dan al zoveel tijd (en geld) gestoken in inwerken, dat men vaak nog langere tijd blijft aanmodderen. Uiteindelijk zal de hele wervingsprocedure opnieuw gestart moeten worden.

Wil je dit voorkomen? Kies dan voor profiling met de bedrijfsvitalist

In een persoonlijk gesprek kijken we waaraan de kandidaat moet voldoen. Vanuit de teamscan kunnen we zien welke aanvullende competenties het team nodig heeft. Ook kijken we naar de functie omschrijving en de overige wensenlijst. Zo komen we tot een blauwdruk van de gewenste collega. Op basis van dit profiel schrijven we de vacaturetekst. Onderdeel van de selectie procedure is de talentscan. Zo weet je van te voren met wie je in gesprek gaat en kun je andere diepgaande vragen stellen.

Op deze manier vind je zo efficiënt mogelijk de juiste kandidaat voor jouw organisatie. Iemand die past in het team en spoedig zal bijdragen aan de bedrijfsresultaten.

“Als maatschappelijk verantwoorde ondernemer geef ik aan iedere kandidaat die de assessment doet een rapport mee waarin deze inzicht krijgt in de eigen talenten en in welke functies deze tot z’n recht komen. Zo hoef ik niemand meer echt af te wijzen. Sterker nog, van zo’n assessment wordt iedereen een beetje wijzer. Duur? Nee eigenlijk helemaal niet. Het is vooral heel gemakkelijk. Een digitale test waar je 15 minuten mee bezig bent. Vervolgens gaat er een wereld voor je open. De bedrijfsvitalist kan heel veel vragen beantwoorden.”